Swipe to the left

Blog

Feyenoords Ramón ten Hove karaktervolle uit-de-goal-keeper

Geen reactie

Als je alleen naar keepers kijkt, kan Feyenoord de Champions League winnen. Voor de positie van doelverdediger beschikt de landskampioen, sinds Eddie Pieters Graafland en Eddy Treytel, waarmee in 1970 de ‘cup met de grote oren’ en de wereldtitel werd gepakt, over de beste bezetting in de breedste zin. De klassekeepers Brad Jones en Kenneth Vermeer geven elkaar geen duimbreed toe. Justin Bijlow en Ramón ten Hove hijgen de gevestigde generatie als gelijkwaardige groeibriljanten op een Joop-Hiele-achtige-manier in de nek. De ‘Vier van Varkenoord’ vormen onder leiding van Khalid Benlahsen een unieke keepersklas. Elkaar scherp houden en van elkaar leren, is een dagelijkse les. Vierde keeper Ramón ten Hove doelt er op termijn op om zijn kwaliteiten met die van Jones en Vermeer samen te smelten tot een geheel eigen keepersstijl. Waarmee Ramón, als vaste waarde van Feyenoord-1, op wil duiken in De Kuip.

De meest opvallende keepersstatistieken van de Eredivisie 2016-2017

Geen reactie

Het reguliere seizoen in de Eredivisie zit erop en dus is het tijd om terug te blikken. In totaal maakten 28 verschillende keepers hun opwachting, waarvan er acht geen minuut misten. Wie vielen op in de statistieken, qua reddingen en aanvallende bijdrage? Keepable zocht het voor je uit.

Bekendmaking productreviewers 2017-2018

Geen reactie

Na een lange periode waarin alles en iedereen zich heeft kunnen aanmelden om deel te nemen aan onze actie, presenteren wij de uitverkorenen van de verschillende provincies. Lees snel of jij er ook bij zit!

Waarom keepen een ervaringsvak is

Geen reactie

Het is een gevleugelde uitspraak in de voetballerij: ‘Keepen is een ervaringsvak’. Ervaring is natuurlijk op iedere positie belangrijk, maar voor de doelman in het bijzonder. Een jonge keeper in de top is dan ook uitzonderlijk. Hoe kan het dat juist keepers in sterke mate afhankelijk zijn van ervaring?

FC Emmen Keepersdag 2017

Geen reactie

Alweer de achtste keer dat de FC Emmen Keepersdag in het stadion de JENS Vesting plaatsvond.

De coaching van keepers

Geen reactie

Een keeper kan zijn team helpen door goede reddingen te verrichten, te heersen in de lucht en als elfde veldspeler te fungeren in de opbouw. Daarnaast kan hij zijn medespelers beter laten spelen door ze tijdens de wedstrijd van de juiste coachopmerkingen te voorzien. Wat is er belangrijk in de coaching van een keeper? En waar moet hij op letten?

RG productreviewers gezocht

5 comments

Ben jij een kritische doelman en vraag jij het uiterste van jou materiaal? Dan zoeken wij jou!

Gouden tips bij het stoppen van strafschoppen

Geen reactie

Het pareren van strafschoppen is een vak apart. Blijf je staan en wacht je op het schot, of kies je al in een vroegtijdig stadium een hoek? En waar let je op tijdens de duik? Keepable bekeek de strafschoppen op vier gerenommeerde penaltykillers en achterhaalde hun strategie.

Waarom keepers in rode tenues minder tegengoals krijgen

Geen reactie

Bill Shankly, trainer van Liverpool FC, zei ooit: “Onze wedstrijd tegen Anderlecht was er een van mijlpalen. We speelden voor het eerst in een volledig rood tenue en de spelers legden een geweldige wedstrijd op de mat.” Op het eerste gezicht lijken die twee dingen niet veel met elkaar te maken te hebben, maar schijn bedriegt: wie in het rood speelt, heeft meer kans om te winnen.

Vijf mentale vaardigheden die je prestaties verbeteren

Geen reactie

Van alle spelers in een elftal spelen mentale vaardigheden bij de doelman misschien wel de grootste rol. Het is een hels karwei om negentig minuten lang de concentratie vast te houden en een foutje is al snel fataal. Aan welke mentale vaardigheden kan een keeper werken om zijn spel te verbeteren?

Waarom de keeperstrainer een voorloper is binnen het voetbal

1 comment

Een technische staf bestaat normaal gesproken uit een hoofdtrainer, een assistent-trainer en een keeperstrainer. Daarmee heeft de keeper, in tegenstelling tot de andere spelers, de beschikking over een ‘eigen’ trainer, gespecialiseerd op zijn vakgebied. Keepers lopen daarmee voor op de rest van het team, want individuele trainers zijn de toekomst.

Niemand is perfect, maar als je keeper bent...

Geen reactie

Kans maken op deze gepersonaliseerde hoodie met de tekst niemand is perfect, maar als je keeper bent...? Meld je dan snel aan!

Even voorstellen: Stef Bouman

Geen reactie

Lees hier het interview met Stef Bouman

Productreview Keepershandschoenen RG Aspro

Geen reactie

Lees hier de inhoudelijke review van model RG Aspro 2016-2017

Uit je doel keepen

Geen reactie

De dunne lijn tussen topprestatie en blunder

Even voorstellen: Joyce Tourné

Geen reactie

Lees hier het interview met Joyce Tourné

Productreview Keepershandschoenen RG Pluja+ Fuoco

Geen reactie

Lees hier alles over model RG Pluja+ Fuoco

Even voorstellen: Annefleur ter Morsche

Geen reactie

Lees hier het interview met Annefleur ter Morsche

Productreview Keepershandschoenen RG Pluja+ Fuoco Junior

Geen reactie

Lees hier de inhoudelijke review van model RG Pluja+ Fuoco Junior

Hoe bouw je op als keeper bij een doeltrap?

Geen reactie

Als keeper sta je er natuurlijk om doelpunten te voorkomen, maar je bent ook de eerste man in de opbouw. In het ideale geval met een puntgave assist uit een uittrap, veel vaker door een aanval zorgvuldig op te bouwen. Wat is daarbij belangrijk?

Even voorstellen: Maikel Wessels

Geen reactie

Lees hier het interview met Maikel Wessels

Productreview Keepershandschoenen RG Aversa

Geen reactie

Lees hier de inhoudelijke review van model RG Aversa 2016-2017

10 tips om geen goal meer tegen te krijgen uit vrije trappen

Geen reactie

Vorige week schreven we over de afspraken die je voorafgaand aan een wedstrijd met je verdedigers kunt maken bij vrije trappen tegen. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet, ook tijdens de wedstrijd moet je vol aan de bak. Met deze 10 tips krijg je uit vrije trappen geen doelpunt meer tegen.

Even voorstellen: Stijn Koch

Geen reactie

Lees hier het interview met Stijn Koch

web-monitoring-ok