Swipe to the left

NIEUWE RG Keepershandschoenen & Keeperskleding | Collectie 2019-2020

Geen reactie

FC Emmen Keepersdag 2019

Geen reactie

Wat is de beste sportdrank voor jou als keeper?

Geen reactie

Het geleuter over lengte van een doelverdediger

Geen reactie

Lengte: een vereiste of slechts een voordeel?

Geen reactie

Met z'n allen wijzen naar het oosten

Geen reactie

De grootste keeperstalenten ter wereld

Geen reactie

Feyenoords Ramón ten Hove karaktervolle uit-de-goal-keeper

Geen reactie

Als je alleen naar keepers kijkt, kan Feyenoord de Champions League winnen. Voor de positie van doelverdediger beschikt de landskampioen, sinds Eddie Pieters Graafland en Eddy Treytel, waarmee in 1970 de ‘cup met de grote oren’ en de wereldtitel werd gepakt, over de beste bezetting in de breedste zin. De klassekeepers Brad Jones en Kenneth Vermeer geven elkaar geen duimbreed toe. Justin Bijlow en Ramón ten Hove hijgen de gevestigde generatie als gelijkwaardige groeibriljanten op een Joop-Hiele-achtige-manier in de nek. De ‘Vier van Varkenoord’ vormen onder leiding van Khalid Benlahsen een unieke keepersklas. Elkaar scherp houden en van elkaar leren, is een dagelijkse les. Vierde keeper Ramón ten Hove doelt er op termijn op om zijn kwaliteiten met die van Jones en Vermeer samen te smelten tot een geheel eigen keepersstijl. Waarmee Ramón, als vaste waarde van Feyenoord-1, op wil duiken in De Kuip.

De meest opvallende keepersstatistieken van de Eredivisie 2016-2017

Geen reactie

Het reguliere seizoen in de Eredivisie zit erop en dus is het tijd om terug te blikken. In totaal maakten 28 verschillende keepers hun opwachting, waarvan er acht geen minuut misten. Wie vielen op in de statistieken, qua reddingen en aanvallende bijdrage? Keepable zocht het voor je uit.

Waarom keepen een ervaringsvak is

Geen reactie

Het is een gevleugelde uitspraak in de voetballerij: ‘Keepen is een ervaringsvak’. Ervaring is natuurlijk op iedere positie belangrijk, maar voor de doelman in het bijzonder. Een jonge keeper in de top is dan ook uitzonderlijk. Hoe kan het dat juist keepers in sterke mate afhankelijk zijn van ervaring?

FC Emmen Keepersdag 2017

Geen reactie

Alweer de achtste keer dat de FC Emmen Keepersdag in het stadion de JENS Vesting plaatsvond.

De coaching van keepers

1 comment

Een keeper kan zijn team helpen door goede reddingen te verrichten, te heersen in de lucht en als elfde veldspeler te fungeren in de opbouw. Daarnaast kan hij zijn medespelers beter laten spelen door ze tijdens de wedstrijd van de juiste coachopmerkingen te voorzien. Wat is er belangrijk in de coaching van een keeper? En waar moet hij op letten?

Gouden tips bij het stoppen van strafschoppen

Geen reactie

Het pareren van strafschoppen is een vak apart. Blijf je staan en wacht je op het schot, of kies je al in een vroegtijdig stadium een hoek? En waar let je op tijdens de duik? Keepable bekeek de strafschoppen op vier gerenommeerde penaltykillers en achterhaalde hun strategie.

Waarom keepers in rode tenues minder tegengoals krijgen

Geen reactie

Bill Shankly, trainer van Liverpool FC, zei ooit: “Onze wedstrijd tegen Anderlecht was er een van mijlpalen. We speelden voor het eerst in een volledig rood tenue en de spelers legden een geweldige wedstrijd op de mat.” Op het eerste gezicht lijken die twee dingen niet veel met elkaar te maken te hebben, maar schijn bedriegt: wie in het rood speelt, heeft meer kans om te winnen.

Vijf mentale vaardigheden die je prestaties verbeteren

Geen reactie

Van alle spelers in een elftal spelen mentale vaardigheden bij de doelman misschien wel de grootste rol. Het is een hels karwei om negentig minuten lang de concentratie vast te houden en een foutje is al snel fataal. Aan welke mentale vaardigheden kan een keeper werken om zijn spel te verbeteren?

Waarom de keeperstrainer een voorloper is binnen het voetbal

1 comment

Een technische staf bestaat normaal gesproken uit een hoofdtrainer, een assistent-trainer en een keeperstrainer. Daarmee heeft de keeper, in tegenstelling tot de andere spelers, de beschikking over een ‘eigen’ trainer, gespecialiseerd op zijn vakgebied. Keepers lopen daarmee voor op de rest van het team, want individuele trainers zijn de toekomst.

Uit je doel keepen

Geen reactie

De dunne lijn tussen topprestatie en blunder

Hoe bouw je op als keeper bij een doeltrap?

Geen reactie

Als keeper sta je er natuurlijk om doelpunten te voorkomen, maar je bent ook de eerste man in de opbouw. In het ideale geval met een puntgave assist uit een uittrap, veel vaker door een aanval zorgvuldig op te bouwen. Wat is daarbij belangrijk?

10 tips om geen goal meer tegen te krijgen uit vrije trappen

Geen reactie

Vorige week schreven we over de afspraken die je voorafgaand aan een wedstrijd met je verdedigers kunt maken bij vrije trappen tegen. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet, ook tijdens de wedstrijd moet je vol aan de bak. Met deze 10 tips krijg je uit vrije trappen geen doelpunt meer tegen.

10 afspraken die je met je medespelers maakt bij vrije trappen

Geen reactie

Vrije trappen kunnen het verschil bepalen tussen winst en verlies. Je kunt de bal zelf uit de kruising zweven, maar ook al gevaar voorkomen door duidelijke afspraken met je teamgenoten te maken.

Het verdedigen van hoekschoppen

Geen reactie

Keepers hebben een belangrijke taak bij verdedigende hoekschoppen. Welke aspecten komen aan bod bij defensieve corners en voor welke keuzes staat de keeper?

Top 10 grootste blunders van keepers

Geen reactie

Heb jij wel eens blunder gemaakt? Je bent niet de enige! In dit artikel laten we jullie 10 grote keepersblunders zien. Als je in het vervolg nog opmerkingen krijgt van je teamgenoten over die ene blunder die jij een tijd geleden hebt gemaakt, kun je ze dit artikel onder de neus schuiven: het kan altijd nog erger!

De opkomst van het vrouwenvoetbal

Geen reactie

Voetbal is al lang niet meer een sport alleen voor mannen. Vooral de laatste jaren is het meisjes- en vrouwenvoetbal aan een sterke opmars bezig. Volgens een onderzoek van de UEFA is Nederland nu het derde grootste vrouwenvoetballand met 137.525 geregistreerde vrouwenvoetballers. Mooie cijfers! Hoe zit het met het vrouwenvoetbal vandaag de dag?

Wat je moet weten over scheenbeschermers

Geen reactie

Scheenbeschermers. Ieder kent ze en draagt ze bij voetbalwedstrijden, maar wat weet jij eigenlijk over de scheenbeschermer? In dit artikel laten we jullie zien welke scheenbeschermers er bestaan en hoe ze ervoor zorgen dat jij niet zo snel geblesseerd raakt!

web-monitoring-ok