Swipe to the left

Wat zijn de beste keepershandschoenen?

Wat zijn de beste keepershandschoenen?
Geen reactie

Geschatte leestijd: 4 minuten

Laten we beginnen met te zeggen dat goede keepershandschoenen erg persoonlijk zijn. Elke keeper heeft een eigen stijl en afhankelijk van deze stijl kun je een keuze maken voor de voor jouw beste keepershandschoenen. Wat betekent dit voor jou?

Keepershandschoenen van topkeepers

Internationale topkeepers die op het hoogste niveau keepen hebben sponsorcontracten afgesloten met diverse sportmerken. Je kunt je voorstellen dat bij deze deals veel geld komt kijken. De keuze van topkeepers zal daarom vaak gebaseerd zijn op het financiële plaatje. Als jij de mogelijkheid hebt om meer geld te krijgen voor het dragen van een bepaald merk handschoenen is de keuze toch snel gemaakt? Uiteraard hebben sportmerken als Adidas en Nike er dan wel belang bij dat ze goede handschoenen leveren. De topkeepers zijn namelijk wel de ambassadeurs voor het merk. Een keeper die ontevreden is over zijn keeperhandschoenen is geen goede reclame voor het bedrijf. In overleg met de topkeepers wordt daarom een handschoen samengesteld die perfect past bij de keepersstijl.

Ben jij iemand die het belangrijk vindt om hetzelfde materiaal te hebben als je favoriete keeper? Bedenk dan dat de keepershandschoenen die je koopt niet altijd de beste handschoenen voor jou hoeven te zijn. Keepers als Neuer en De Gea hebben op maat gemaakte keeperhandschoenen die het beste passen bij hun eigen keepersstijl. Deze stijl hoeft niet jouw eigen stijl te zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit de handschoenen van topkeepers moet kopen. Als jij waarde hecht aan het hebben van het materiaal van deze topkeepers is dit voor jezelf natuurlijk wel een bewuste keuze en zijn dat voor jou de beste handschoenen.

Keepershandschoenen met of zonder fingersave?

In een eerder artikel schreven we al over keepershandschoenen met en zonder fingersave bij het online kopen van keepershandschoenen. Feit is dat de beste keepershandschoenen voor jou sterk samenhangen met de keuze voor wel of geen fingersave. De techniek van fingersave zorgt ervoor dat je vingers beter beschermd zijn. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat je vingers niet achterover kunnen klappen op het moment dat jij een harde bal probeert tegen te houden. Voor veel keepers is dit een reden om keepershandschoenen met fingersave te kopen.

Er zit echter wel een nadeel aan deze techniek. Door de fingersave wordt de handschoen ‘stijver’ en ervaar je als keeper minder bewegingsvrijheid. Omdat sommige keepers dit gevoel van optimale bewegingsvrijheid wel willen ervaren en zelf meer controle willen hebben is dat een reden om te kiezen voor handschoenen zonder de fingersave techniek. Vele topkeepers hebben keepershandschoenen zonder fingersave, maar het blijft toch je eigen persoonlijke keus.

Hoe is de handschoen gesneden?

Dit is ook een erg belangrijk punt bij het kiezen van de voor jou meest geschikte handschoen. In het Engels wordt vaak gesproken over de ‘cut’ van de keepershandschoenen. De cut zegt iets over hoe de foam of de palm van de handschoen is gesneden en door een cut die bij jou past, kun jij het beste pasgevoel ervaren. Naast de keuze voor wel of geen fingersave is de cut van de handschoen bepalend voor een keeper. Keepershandschoenen kun je kiezen met de volgende cuts.

Rollfinger

Bij de rollfinger keepershandschoenen is de foam als het ware om de vingers heen gerold. Dit zorgt voor een bepaalde pasvorm die door veel keepers is geliefd. Steeds meer kenners maken gebruik van deze handschoenen en in Europa is deze cut bij velen de favoriet.

Negatief naad

Om in de Engelse terminologie te blijven bestaat er ook de zogenoemde negative cut. In het Nederlands noemen we dit type handschoen negatief naad. Bij deze cut zijn de naden negatief gestickt, dat wil zeggen dat deze naar binnen zijn gestickt. Hierdoor heb je als keeper een strakke pasvorm waarbij de gebruiker ook een heel direct gevoel heeft met de bal. Op die manier heb je meer gevoel bij het vangen van een bal, maar ook bij het gooien.

Flat Palm

Deze techniek wordt veel gebruikt door de traditionele keepers. Bij de flat palm zijn de rug van de handschoen en de vingers aan elkaar gestickt. Deze klassieke manier zorgt voor comfort en vertrouwen. Dit type kun je zien als een tweede huid aangezien de handschoen vrijwel overeenkomstig is gesneden aan hoe de hand eruit ziet.

Hybride

Bij de hybride techniek wordt gebruik gemaakt van een combinatie van verschillende cuts. Zo bestaan er combinaties van de rollfinger cut met een negative cut/negatief naad. Bij deze handschoen zijn de middelvinger en de ringvinger negatief gestikt, waardoor je een optimaal draagcomfort hebt.

Conclusie

Wij kunnen niet zeggen dat de beste keepershandschoen er één is met of zonder fingersave. Deze keuze is helemaal aan jezelf en valt persoonlijk uit. Als je goed beschermd wilt zijn en niet het risico wilt lopen op een blessure zijn handschoenen met fingersave voor jou de beste keuze. Vind je bescherming minder belangrijk en wil je meer gevoel hebben met je keepershandschoenen? Dan kun je beter kiezen voor keepershandschoenen zonder de fingersave techniek.

Daarnaast is ook de keuze voor een cut helemaal aan jezelf. De ene keeper vindt comfort in een handschoen erg belangrijk en een andere keeper hecht meer waarde aan de pasvorm of gevoel bij de keepershandschoenen. Probeer verschillende handschoenen eens uit en bepaal vervolgens wat voor jou de beste keus is! Bestaan de beste keepershandschoen? Ja, die bestaan! Je bent alleen zelf degene die bepaalt welke keepershandschoenen dat zijn.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op via info@keepable.nl


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok