Swipe to the left

Wat kosten keepershandschoenen?

Wat kosten keepershandschoenen?
Geen reactie

Geschatte leestijd: 4 minuten

Als we kijken naar de prijzen van keepershandschoenen kunnen we concluderen dat deze beschikbaar zijn in verschillende prijsklassen. De prijs hangt van verschillende factoren af. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de foamlaag, fingersave en uiteraard speelt ook het merk van de handschoen een belangrijke rol. Over de verschillende onderdelen van een keeperhandschoen hebben we in meerdere blogs al wat geschreven. Over het algemeen kunnen we zeggen dat handschoenen beschikbaar zijn vanaf € 40 en het maximum bedrag dat je voor handschoenen kan betalen ligt vele malen hoger. Waar hangt de prijs van keepershandschoenen dan vanaf?

Prijs van keepershandschoenen: het merk

Het zal je vast niet verbazen, maar de prijs van een handschoen is het meest afhankelijk van het merk. De bekendere sportmerken als Adidas en Nike hebben een ruim assortiment aan keepershandschoenen en vragen hier meestal een hoge prijs voor. Als je bij bijvoorbeeld Adidas wilt beschikken over een goed paar handschoenen moet je diep in de buidel tasten. Er wordt wel de mogelijkheid geboden om voor een lagere prijs de replica (namaak) handschoenen van het duurdere model te kopen, maar deze is kwalitatief uiteraard een stuk minder.

Om de beste keepershandschoenen te kopen van bekende sportmerken zal je dus flink moeten investeren. Aangezien keepershandschoenen vrij snel slijten kan je dit veel geld gaan kosten. Ons advies is dan ook om te kiezen voor een paar handschoenen die je gebruikt voor de wedstrijden en een paar dat je gebruikt voor de trainingen. Hierdoor hoef je niet jaarlijks je complete bankrekening te plunderen. Daarnaast is het ook slim om eens te kijken naar andere merken die niet van de gevestigde orde zijn. De keepershandschoenen van RG zijn qua prijs een stuk goedkoper dan die van Adidas, maar doen aan kwaliteit niet onder is wat klanten over onze producten zeggen! Houd onze Facebookpagina in de gaten voor leuke winacties en ervaar zelf hoe het is om te keepen met de keepershandschoenen van RG!

Prijs van keepershandschoenen: de kwaliteit

Een ander onderwerp dat de prijs van keepershandschoenen bepaalt, is de kwaliteit. Dit is voor handschoenen eigenlijk niet anders dan voor bijvoorbeeld voetbalschoenen: hoe beter de kwaliteit, hoe hoger de prijs. Bij keepershandschoenen is dit afhankelijk van een aantal factoren.

Het belangrijkste onderdeel van de handschoen dat de prijs beïnvloedt is de foam. De foam is de basis van de handschoen en deze is er in verschillende soorten en maten. In een eerder artikel schreven we al over het belang van de foam bij een keepershandschoen. Een duurdere variant van een handschoen beschikt over een foamlaag die zachter is en daardoor zorgt voor een beter grip. Dit heeft als voordeel dat je meer grip hebt bij het vangen van de bal, maar als nadeel dat deze handschoenen sneller slijten. Bij goedkopere handschoenen is de foamlaag vaak wat harder. Hierdoor kun je als keeper minder grip op de bal ervaren , maar zijn de handschoenen wel slijtvaster. Kortom, de foam van een keepershandschoen bepaalt in grote mate de prijs!

Een ander onderdeel wat de prijs van de handschoen beïnvloedt is de bandage. De elastische bandage van een handschoen zorgt ervoor dat deze duurder is. De elastische bandage is namelijk kostbaarder om te produceren dan de klassieke bandage. Als je prijsbewust handschoenen gaat kopen is het goed om hier op te letten.

Conclusie

We zijn dit artikel gestart met de vraag: ‘Wat kosten keepershandschoenen’? Zoals je inmiddels hebt gelezen, is het lastig om hier een direct antwoord op te geven. Handschoenen bestaan in verschillende prijsklassen en de prijs is afhankelijk van het merk en de kwaliteit. De prijs van de keepershandschoenen is sterk afhankelijk van je eigen voorkeuren. Bepaal dus voor jezelf wat jij belangrijk vindt in een handschoen en koop dan pas.

Via Keepable kunnen we je helpen met het kiezen van de juiste handschoenen. Mocht je hier dus niet uitkomen, neem dan contact met ons op via de chat of stuur ons een bericht. We helpen je graag!


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok