Swipe to the left

Wat is de beste pasvorm voor keepershandschoenen?

Wat is de beste pasvorm voor keepershandschoenen?
Geen reactie

De pasvorm van een keepershandschoenen is van groot belang voor keepershandschoenen. Het zorgt voor draagcomfort, het bepaalt hoe het model om je hand voelt en geeft jou natuurlijk het vertrouwen dat je nodig hebt om alle ballen klem te pakken. Alle keepershandschoenen die door alle merken wereldwijd worden geproduceerd hanteren voor het grootste gedeelte dezelfde technieken of lijken erg op elkaar. Sommige merken geven aan een bepaalde pasvorm wel hun eigen merknaam, maar in de basis komt het op hetzelfde neer. In dit artikel beschrijven wij alle verschillende pasvormen die verkrijgbaar zijn en geven wij van ieder model aan wat de voor- en nadelen zijn inclusief plaatjes! Op die manier herken jij straks het perfecte type handschoen dat goed bij jou past.

De volgende pasvormen worden achtereenvolgens besproken:

Rollfinger keepershandschoenen

Hybride keepershandschoenen

Negatief naad keepershandschoenen

Vlakke hand keepershandschoenen

Rollfinger keepershandschoenen

Rollfinger keepershandschoenen is één van de populairste technieken van de afgelopen jaren in Europa. Bij deze handschoenen wordt de foam als het ware om de vingers gerold. Om

Rollfinger Keepershandschoenen

iedere vinger is foam gerold. Bij iedere beweging die een keeper maakt zorgt het voor het beste balcontact, omdat deze vorm altijd maximaal contact heeft met de bal gedurende het gooien en vangen van de bal. De pasvorm valt over het algemeen strakker dan de pasvorm vlakke hand en het is gebruikelijk dat er tussen de top van de vinger en de top van de handschoen wat ruimte extra is.

Voordelen rollfinger

+ Doordat de foam om de vingers zit gerold zorgt het voor een groter vangoppervlak waarmee jij als doelman de bal vangt. Meer foam dat de bal raakt, dus meer foam en meer grip.

Nadelen rollfinger

- Sticknaad tussen de ring- en middelvinger dat zorgt voor een extra kwetsbare plek waar de keepershandschoen mogelijk sneller slijt.

Meest geschikt voor?

Rollfinger keepershandschoenen zijn het meest geschikt voor keepers die houden van een comfortabel model met een fijne pasvorm, maar niet zoeken naar een model dat heel strak om de hand zit.

Hybride keepershandschoenen

Hybride keepershandschoenen is eigenlijk een verzamelnaam voor keepershandschoenen waarbij verschillende (twee of meerdere) technieken zijn gecombineerd. Er zijn dus vele

Hybride Keepershandschoenen

combinaties mogelijk voor deze pasvorm. Een aantal voorbeelden van deze techniek is: rollfinger gecombineerd met vlakke hand, rollfinger gecombineerd met negatief naad of flat palm gecombineerd met negatief naad. Een vrij nieuwe combinatie is wat we noemen de roll-hybride variant. Deze combinatie biedt het vangcomfort van een rollfinger handschoen, maar tussen de ring- en middelvingers zit geen foam waardoor er geen sticknaad zit op de handpalm bij de ring- en middelvinger. Er wordt met veel combinaties getest en in de toekomst zullen er zeker nog nieuwe combinaties aan toegevoegd worden.

Voordelen hybride

+ Het beste van verschillende pasvormen gecombineerd in één pasvorm

Nadelen hybride

- Het is altijd een combinatie van pasvormen waardoor jij mogelijk de pasvorm minder comfortabel vindt zitten ten opzichte van een model dat uit één techniek is gesneden.

Meest geschikt voor?

Hybride keepershandschoenen zijn geschikt voor doelverdedigers die zoeken naar het beste van verschillende technieken gecombineerd.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Negatief naad keepershandschoenen

Negatief naad keepershandschoenen duidt op een pasvorm waarbij de naden waarmee de keeperhandschoen aan elkaar is gestickt. Dat zorgt ervoor dat de naden niet zichtbaar zijn aan

Negatief naad keepershandschoenen

de buitenkant van de handschoen. Een andere benaming voor negatief naad is de Engelse term negative cut. Doordat de naden aan de binnenkant van de handschoen zijn gestickt, resulteert dat in een strakke pasvorm om de vingers en hand. Negatief naad kan omschreven worden als een handschoen dat aanvoelt als een tweede huid en om die reden is deze techniek geliefd bij keepers die houden van een model dat strak om de hand zit met een flexibele touch. Een bijzondere variant op negatief naad is de roll-negatief variant. In de basis is deze vorm gebaseerd op de rollfinger handschoen, maar de naden zijn aan de binnenzijde gestickt.

Voordelen negatief naad

+ Deze pasvorm is de meest strakke pasvorm dat op de markt verkrijgbaar is.
+ Over het algemeen zijn het flexibele modellen met een hoog draagcomfort.

Nadelen negatief naad

- Het vangoppervlak van deze pasvorm is kleiner doordat er minder foam gebruikt wordt op de vingers en kan als nadelig worden betiteld.

Meest geschikt voor?

Negatief naad keeperhandschoenen zijn perfect voor keepers die houden van een direct contact met de bal en tevens veel gevoel willen hebben bij het vangen van de bal. Ook kenmerkt deze pasvorm zich door een hoge mate van flexibiliteit.

Vlakke hand keepershandschoenen

Vlakke hand keepershandschoenen is een pasvorm dat het beste is te betitelen als één van de oudste technieken binnen keepersland. De allereerste keepershandschoenen werden

Vlakke Hand Keepershandschoenen

gesneden met deze techniek. Een synoniem voor deze pasvorm is de Engelse definitie flat palm. Wordt er specifiek gekeken naar de vingers dan zou men ook kunnen zeggen dat ze enigszins op een box lijken. Sommigen noemen deze modellen om die reden ook box-cut. Deze pasvorm wordt veelvuldig toegepast in combinatie met fingersave keepershandschoenen (vingerprotectie). De pasvorm van modellen met vlakke hand zijn over het algemeen relatief losser ten opzichte van andere modellen.

Voordelen vlakke hand

+ Lijkt het meest op de pasvorm van de eigen hand.

Nadelen vlakke hand

- Valt relatief losser qua pasvorm ten opzichte van andere pasvormen.

Meest geschikt voor?

Vlakke hand keeperhandschoenen zijn ideaal voor keepers die houden van een pasvorm die niet heel strak zit en kiezen voor een model dat het meest lijkt op de pasvorm van de eigen handpalm.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Iedere keeper heeft een eigen stijl. Zo zijn er lijnkeepers of meevoetballende keepers en een ieder vindt andere typen keepershandschoenen weer fijn. Dit artikel startten we met de vraag: “Wat is de beste pasvorm voor keepershandschoenen?”

Het is onmogelijk om te zeggen dat een van de eerder beschreven pasvormen als de beste te kenmerken is. Iedere pasvorm afzonderlijk heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarnaast is de beste pasvorm sterk afhankelijk van de voorkeuren van de keeper zelf. Houd je van een heel strak model zoals negatief naad of geef jij de voorkeur aan een lossere pasvorm zoals bijvoorbeeld vlakke hand. Kortom lastig te zeggen en vooral een persoonlijke keus. Lees hier meer in ons artikel over: Wat zijn de beste keepershandschoenen?

In dit artikel hebben we gekeken naar de diverse pasvormen die er bestaan. Daarbij hebben we de meest algemene termen gebruikt die in de markt gehanteerd worden. Echter zijn er diverse merken die aan bepaalde technieken hun eigen merknaam geven. De algemene term die wij hebben beschreven in dit artikel in combinatie met de afbeelding maken de verschillende pasvormen voor jou nu zeker te herkennen!

Welke pasvorm kies jij?


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok