Swipe to the left

Vijf vragen aan Agil Etemadi doelman Almere City FC

Vijf vragen aan Agil Etemadi doelman Almere City FC
Geen reactie

Geschatte leestijd: 3 minuten

1. Binnengekomen bij de FC op amateurbasis en nu (reserve)aanvoerder en vaste waarde tussen de palen. Vertel hoe is dat zo gelopen?

“Klopt dat ik op amateurbasis ben binnengekomen. Ik kende Fred Frim en kwam uit het buitenland (Iran) Ik leefde toen een tijdje bij mijn ouders, omdat ik hier geen woonhuis had. Ik hield mijn conditie op peil, maar toen ik uiteindelijk toch geen club vond kon ik op amateurbasis aansluiten bij Almere City. Het klikte goed met Fred, de club en de spelersgroep. Na een half jaar heb ik een tweejarig contract getekend”

2. Aan het einde van het seizoen loopt je contract af bij Almere City FC, wat zijn je ambities?

“Mijn contract loopt inderdaad komende zomer af. Ik ben benieuwd hoe de toekomst er voor mij uit gaat zien. Dat is voor mij nu nog even onduidelijk en spannend! Ambities zijn voor mij als sporter natuurlijk het hoogst haalbare. Ik heb nu twee seizoenen in de Jupiler League gekeept en dat ging vrij aardig. Graag zou ik nog een keer de stap naar de Eredivisie maken om te zien waar mijn plafond ligt. Ook is een buitenlands avontuur natuurlijk erg mooi. Ik ben al eens in Iran geweest om daar te keepen. Het lijkt me weer fantastisch om te spelen in volle stadions, Champions League meenemen. Voor nu wacht ik rustig af en wil ik het huidige seizoen top afsluiten!”

3. Hoe belangrijk is voetbal nu voor je? Is dat ook wel eens anders geweest in het verleden?

“Ik voetbal al mijn hele leven. Ik ben ooit begonnen bij de voetbalschool bij SC Heerenveen als voetballer. Het is begonnen als een hobby en dat is het altijd geweest. Het is natuurlijk super dat ik nu van mijn hobby mijn werk heb weten te maken. In die zin denk ik dat het voor velen een echte jongensdroom is. Ik geniet er elke dag van en ben blij dat mijn droom werkelijkheid is geworden. Vooral als ik weer op het veld sta en weer een wedstrijd mag keepen. Voetbal is mijn leven en ik leef voor het voetbal. Ik probeer het maximale eruit te halen en dat betekent soms ook een keer een weekendje overslaan als mijn vrienden wel uitgaan. Ik doe dat met alle plezier en heb dat er graag voor over."

4. Wat is Agil’s grootste voetbaldroom?

“Dat is nog altijd om een Aziatisch kampioenschap of WK meemaken. Ik ben wel eens opgeroepen voor het Iraanse elftal, maar nog nooit was ik erbij toen ze naar een eindtoernooi zijn gegaan. Dat lijkt me echt een supermooie ervaring."

5. We hebben gehoord dat jij plannen hebt om een keepersdag te organiseren? Vertel?

“Ja we gaan een keepersdag organiseren. Dat gaat een topdag worden en dit organiseren we samen met Keepable.nl. Ik heb er echt heel veel zin in. Een tijdje terug kwam ik met het idee om een keepersdag te organiseren voor alle keepers en keepsters hier in de regio en daar hebben we nu een mooi plan voor liggen. Ik wilde het goed aanpakken, dus organiseren we het samen met Almere City FC en Keepable. De dag wordt gehouden in het stadion van Almere City FC en we gaan zorgen voor een onvergetelijke middag! Ik hoop dat we een dag kunnen neerzetten waar de keepers wat kunnen leren. Ik hoop jullie dan ook allemaal te zien op de keepersdag bij Almere City FC!”

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over de keepersdag bij Almee City FC. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Facebook, Instagram en Twitter. Binnenkort zullen de inschrijvingen open gaan!


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Interview
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok