Swipe to the left

Top 10 grootste blunders van keepers

Top 10 grootste blunders van keepers
Geen reactie

Het overkomt iedere keeper wel eens (ja zelfs de beste). Een balletje door de benen, een voorzet tussen je handen door laten glippen of op een andere manier een ongelukkige tegengoal krijgen. Als je geluk hebt valt de score voor je team aan de positieve kant uit, maar het komt natuurlijk ook regelmatig voor dat door jouw blunder puntverlies wordt geleden. En dat doet pijn. Gelukkig overkomt het niet alleen de keepers die actief zijn in het amateurvoetbal, maar ook de grotere keepers op deze aarde. Om te laten zien dat je als keeper niet de enige bent die wel eens een foutje maakt hebben we een top 10 samengesteld van grote blunders van keepers. Kijk en huiver!

10. Leon ter Wielen – Fortuna Sittard

Dit overkwam Leon Ter Wielen in de wedstrijd tussen zijn team Fortuna Sittard en Telstar. Beide teams zijn laagvliegers in de Nederlandse Jupiler League, al heeft Telstar inmiddels de weg omhoog weer ingeslagen. Dat je als keeper je goed bewust moet zijn van je omgeving bewijst Leon ter Wielen hier op een harde manier. In plaats van de bal in de laatste minuut lang te schieten besluit hij om de bal voor zich neer te gooien en de voetballende oplossing te kiezen. Wij zijn voorstanders van een voetballende oplossing, maar dat Leon ter Wielen hier een verkeerde keuze heeft gemaakt wordt in dit fragment pijnlijk duidelijk.

9. Khalid Askri – FAR Rabat

Bij een penalty kan een keeper eigenlijk niets fout doen. Het is vanzelfsprekend dat een penalty erin wordt geschoten. Als je als keeper een penalty weet te stoppen ben je een held. Khalid Askri van FAR Rabat kreeg in de halve finale van de Moroccan Throne Cup in 2009 een penalty tegen. In een paar seconden ging hij daarbij van de held naar een schlemiel: eerst een penalty stoppen, dit vieren en er dan achter komen dat de bal de lijn alsnog gepasseerd is. Au. Een goed leermoment voor alle keepers. Blijf goed naar de bal kijken en vier je feestje pas als je zeker weet dat de bal met geen mogelijkheid meer in je doel kan belanden!

8. Oliver Baumann – SC Freiburg

Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Slecht gegeten, met het verkeerde been uit bed gestapt, ruzie met je vriend(in): het kunnen allemaal aanleidingen zijn om niet echt lekker in je vel te zitten. In de wedstrijd met zijn club SC Freiburg tegen het Hamburger SV van Rafael van de Vaart had Oliver Baumann last van de overtreffende trap van een slechte dag. In 1 wedstrijd maakte hij maar liefst 3 blunders, waardoor zijn team kansloos verloor. Met een kleine hoofdrol voor Rafael van de Vaart, die de derde blunder van Baumann genadeloos afstrafte. Dus heb je een keer een slechte dag? Bedenk dan dat het altijd nog erger kan!

7. Onbekend – Onbekend

Naam en team van deze keeper is niet bij de redactie bekend, maar dat maakt dit filmpje niet minder legendarisch. De man moet nog wat oefenen op zijn uitgooien, want tijdens deze wedstrijd in de Mexicaanse beker gaat hij op gruwelijke wijze in de fout. Goed voor je kijken en proberen de meeste obstakels te ontwijken is voor deze keeper een goede tip.

6. Igor Akinfeev – Rusland

Zelfs de grootste keepers op aarde maken wel eens een foutje. Igor Akinfeev valt misschien niet binnen de top 10 van beste keepers op dit moment, maar hij is wel een gerenommeerde naam in de keeperswereld. In de wedstrijd met Rusland tegen Zuid-Korea op het WK van 2014 heeft hij iets van zijn status ingeleverd. Na een hard schot op doel lijkt Akinfeev hier te twijfelen tussen het vangen van de bal en het stompen van de bal. Het resultaat is dat de bal zijn handschoenen schampt en net over zijn hoofd in het doel verdwijnt. Lullig!

5. Artem Gomelko – Torpedo Zhodino

Dat het ook in de mindere divisies wel eens goed mis gaat bewijst Artem Gomelko hier in de wedstrijd tegen Dnepr Mogilev in de Wit-Russische competitie. Bij een stand van 1-1 besluit een verdediger van Dnepr Mogilev om een, bij voorbaat kansloos lijkende, poging van afstand te wagen. Zijn poging is in ieder geval richting het doel van Gomelko, maar lijkt toch gewoon naast te gaan. Gomelko weet het niet zeker en besluit om voor de zekerheid de bal maar tegen te houden. Dat blijkt achteraf niet zijn beste keuze van de dag te zijn geweest!

4. Marc-André ter Stegen – Duitsland

Hij heeft er een tijdje op moeten wachten, maar sinds dit seizoen is de Duitse Marc-André ter Stegen de eerste doelman van FC Barcelona. Als doelman van FC Barcelona wordt er van je verwacht dat je goed kan meevoetballen. In het vriendschappelijke duel van Duitsland tegen VS neemt ter Stegen dat wel heel serieus. In een poging om de bal mee te nemen en het spel naar de andere kant te verleggen vergeet ter Stegen hier om de bal eerst fatsoenlijk aan te nemen. Onder meer door deze eigen goal van ter Stegen verloor Duitsland het duel tegen de VS met 4-3.

3. Yang Zhi – Beijing Guoan

Dat sommige keepers eigenlijk in het verkeerde lijf geboren zijn bewijst deze Chinese keeper van Beijing Guoan. Hij heeft of te veel FIFA gespeeld of te veel naar Ronaldo gekeken, want wat Zhi hier bezielt weet niemand. Na een simpele vangbal lijkt het hem een goed idee om een dribbel in te zetten, die pas rond de middellijn eindigt door een interceptie van een tegenstander. Gelukkig voor Zhi had een teamgenoot van hem de bui al zien hangen, want hij is als een extra keeper in het doelgebied blijven staan om eventuele fouten van de keeper te voorkomen. Dat dit nodig is zie je in het filmpje.

2. Paul Farman – Lincoln City

In een van de lagere divisies in Engeland speelt Lincoln City. De keeper van Lincoln City houdt van hooghouden en vind het ook leuk om dit in de wedstrijd te etaleren. Zijn teamgenoten zijn hier niet zo blij mee. Paul Farman mag dit niet weer doen.

1. Matus Kozacik – Viktoria Pilsen

Elke keeper moet de basisvoetbalvaardigheden beheersen om een goede doelman te zijn. Het aannemen van een bal is een van deze vaardigheden. Als keeper een bal op de zaalvoetbalmanier proberen aan te nemen werkt niet altijd even goed. Dat bewijst ook Matus Kozacik in de wedstrijd tegen CSKA Moskou. Voet achter de bal en met de binnenkant van de voet de bal aannemen is ons advies!

* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok