Swipe to the left

Keeperskleding: wat heb je nodig als keeper? 2/2

Keeperskleding: wat heb je nodig als keeper? 2/2
Geen reactie

Geschatte leestijd: 5 minuten

Een keeperstenue krijg je bijna altijd van de club waar je speelt. Vaak heb je dus niet zelf de keuze voor het tenue dat je draagt tijdens een wedstrijd. Tijdens de training heb je zelf meer invloed en kun je bepalen wat je aantrekt. In dit artikel behandelen we de sokken, de scheenbeschermers en de overige kleding die jij als keeper nodig hebt.

1. Keeperssokken

2. Scheenbeschermers

3. Overige keeperskleding
Onderkleding
Pet, muts of nekwarmer

Keeperssokken

Met een goed paar sokken maak jij als keeper je outfit helemaal compleet. Je hebt inmiddels een keuze gemaakt voor een shirt en voor een keepersbroek, maar er ontbreekt nog iets: de sokken. De sokken heb je als keeper meestal niet voor het uitkiezen. Je bent afhankelijk van het keeperstenue dat je van je club krijgt. Als dit een compleet rood tenue is, met een rood keepersshirt en een rode broek, dan trek jij geen gele sokken aan. Je krijgt er dan een paar rode sokken die je tijdens de wedstrijd draagt.

Het wordt anders als jij ervoor kiest om tijdens de wedstrijd een lange broek te dragen. Lange broeken zijn bijna altijd zwart, waardoor je zelf kunt bepalen welke sokken je aantrekt. In dat geval raden wij je aan om een kleur sokken te dragen waar jij je prettig bij voelt. Of misschien wil je moeders een plezier doen door te kiezen voor zwarte sokken, haha! Witte sokken zijn erg klassiek voor een keeper en vele mensen vinden dat meer uitstraling hebben dan donkerkleurige kousen. Hetzelfde geldt als je een korte broek draagt die een andere kleur heeft dan je keepersshirt. Lange broek of afwijkende kleur korte broek? It’s your choice!

Scheenbeschermers

Zoals elke veldspeler is ook een keeper verplicht om tijdens het spelen van een wedstrijd scheenbeschermers te dragen. Als keeper denk je misschien niet meteen aan het kopen van goede scheenbeschermers, maar toch is dit essentieel. Keepers kunnen namelijk op een vervelende manier in aanraking komen met andere veldspelers en zijn erg kwetsbaar. Een extra reden om goed na te denken over de scheenbeschermers die je koopt.

Er bestaan geen speciale scheenbeschermers voor keepers. Je zult het moeten doen met het aanbod dat beschikbaar is voor elke veldspeler. Toch is de ene scheenbeschermer meer geschikt voor jou als keeper dan de ander. Je wilt allereerst dat je scheenbeschermer zo licht mogelijk is en je toch de (brood)nodige bescherming biedt. De grootste klappen moeten voor jou worden opgevangen om te voorkomen dat je grote wonden of blauwe plekken krijgt. Voor de beste bescherming kies je daarom voor een scheenbeschermer met enkelcups. Dit zijn scheenbeschermers die een versteviging rond de enkels hebben. Hiermee zijn zowel je schenen als je enkels goed beschermd.

In de laatste jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van scheenbeschermers met een sok. Deze scheenbeschermer bestaat uit een sok/kousje en een verwijderbare scheenbeschermer. Je trekt de sok over je scheen en stopt daar de beschermer in. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld tijdens een warming-up de beschermer niet in de sok hoeft te stoppen. Als de wedstrijd begint stop je de scheenbeschermer in de sok en kun jij veilig je wedstrijd keepen. Een ander voordeel is dat deze scheenbeschermers goed op hun plek blijven zitten, waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt.

Vind je bescherming en veiligheid belangrijk? Dan kun je het beste kiezen voor een vaste scheenbeschermer met enkelbescherming. Vind je bewegingsvrijheid en comfort belangrijker? Kies dan voor een scheenbeschermer met een sok en een verwijderbare beschermer.

Overige keeperskleding

Tot nu toe hebben we de belangrijkste kledingstukken voor een keeper behandeld. Je kunt nu in een complete en mooie uitrusting op het (trainings) veld staan. Wil je wat voorsprong hebben op je collega keepers? Dan is er nog keeperskleding waarmee jij de concurrentie net een stapje voor bent.

Via het hoofd verlaat de meeste warmte het lichaam

Onderkleding

Veel professionele voetballers en keepers gebruiken onderkleding voor een goede regulering van het vocht. Onderkleding wordt ook vaak thermo kleding genoemd of underwear. Onderkleding zorgt ervoor dat je het warm krijgt als het buiten vriest en het lichaam warm houdt. Daarnaast voert de onderkleding het zweet op een goede manier af, zodat jij altijd met een droog shirt je wedstrijden kunt keepen. Er bestaan voor keepers nog wel extra varianten onderkleding waarmee jij je nog extra kunt beschermen. Varianten die je kunt tegenkomen zijn leggings met bescherming, onderbroek met bescherming en een ondershirt met bescherming. Als je duikt, biedt deze kleding op de vitale plekken de extra bescherming die je nodig hebt. Extra bescherming vind je op heupen en knieën, zodat jij veilig kunt trainen en wedstrijden spelen.

Pet, muts of nekwarmer

Je ziet het tegenwoordig niet veel keepers meer dragen, maar een pet kan uitkomst bieden bij een erg laagstaande zon. Er bestaat niet een speciale pet voor keepers, dus jij kunt zelf bepalen welke pet uit jouw collectie gedragen wordt tijdens een wedstrijd.

Waar de pet in de zomer uitkomst kan bieden, is de muts geschikt voor de koude wintermaanden. Via het hoofd verlaat de meeste warmte het lichaam en met een muts kun je dit goed voorkomen. Het nadeel van een muts is dat deze het zweet niet goed afvoert. Voor een betere vochtregulering kun je daarom beter kiezen voor een beanie. Een ander bijkomend nadeel is dat een muts niet tijdens wedstrijden gedragen mag worden.

Vandaag de dag zien we telkens meer de nekwarmer terugkomen. Dit is een soort sjaal die je om de nek doet en biedt ook extra warmte tijdens de koude dagen. Voordeel van deze nekwarmer is dat je deze wel mag dragen tijdens wedstrijden.

Hopelijk hebben we in dit artikel en het artikel van vorige week duidelijk beschreven wat er op de markt is en hoe jij je goed kunt kleden en voor de dag kunt komen als keeper. Bescherming en uitstraling is belangrijk.

Heb je vragen aan ons over de keus voor een product? Of twijfel je nog over producten? Neem contact met ons op via info@keepable.nl, WhatsApp of laat een bericht achter op de Livechat. Wij beantwoorden graag al jullie vragen!


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok