Swipe to the left

Keepershandschoenen klaarmaken voor eerste gebruik

Keepershandschoenen klaarmaken voor eerste gebruik
Geen reactie

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het belangrijkste deel voor de grip van een keepershandschoenen is natuurlijk de handpalm. Deze handpalm is vervaardigd van natuurlijke latex en wordt in de volksmond ook wel foam genoemd. Gedurende het productieproces van de keepershandschoenen wordt het foam behandeld, zodat deze laag wordt beschermd na het productieproces. Voordat je jouw nieuwe keepershandschoenen in gebruik neemt, moeten ze daarom schoongemaakt worden. Schoonmaken hoor ik je denken? Het klinkt misschien gek om een nieuw product voor gebruik gelijk schoon te maken, maar het beschermingsmiddel is voor de grip niet bevorderlijk. Jij als keeper wil optimale grip bij die eerste keer dat je jouw handschoenen draagt en daarom vereist dat een aantal voorbereidingen. Lees hier ons artikel waarin we tips beschreven om keepershandschoenen online te kopen. Wij beschrijven in dit artikel stap voor stap om jouw keepershandschoenen optimaal klaar te maken voor het eerste gebruik!

In dit artikel doorlopen we stapsgewijs de volgende handelingen:

Hoe verwijder ik de verpakkingsmaterialen? (stap 1)

Hoe moet ik de keepershandschoenen schoonmaken? (stap 2)

Hoe droog ik mijn keepershandschoenen? (stap 3)

Hoe bewaar ik mijn keepershandschoenen? (stap 4)

Wat te doen voordat ik mijn keepershandschoenen ga gebruiken? (stap 5)

Stappenplan keepershandschoenen schoonmaken voor eerste gebruik

1. Hoe verwijder ik de verpakkingsmaterialen?

Afhankelijk van welke keepershandschoenen je koopt, kunnen deze worden geleverd in twee smaken. Er zijn keepershandschoenen met een beschermfolie over het foam of keepershandschoenen zonder beschermfolie over het foam. Waarom hebben sommige handschoenen deze folielaag? Kenmerkend voor keepershandschoenen met een folielaag is dat deze plakken. Deze folielaag zorgt ervoor dat de keepershandschoenen niet aan elkaar gaan plakken. Bij een model met beschermfolie moet je zorgvuldig deze laag verwijderen. Daarna ga je naar de volgende stap. Heb je een keepershandschoen zonder beschermfolie dan kun je doorgaan naar de volgende stap nadat je ze uit de verpakking hebt gehaald.

2. Hoe moet ik de keepershandschoenen schoonmaken?

Nadat alle verpakkingsmaterialen zijn verwijderd, is het zaak om het foam uit te gaan knijpen. Ga naar een plek met stromend water, bijvoorbeeld een wasbak. Liefst werken wij met lauwwarm water anders krijgen we zulke koude handen! Je kunt je keepershandschoenen wel of niet aandoen en dan beginnen met het uitknijpen vinger voor vinger. Check de video om te zien hoe je dit kunt doen. Heb je het idee dat het de keepershandschoen voldoende schoon zijn? Top zet de kraan uit en knijp het meeste vocht uit de handschoen. Belangrijke tip: wring een natte keepershandschoenen niet uit! Wat we ook nog wel eens horen is dat mensen keepershandschoenen in de wasmachine doen. Ons advies: NOOIT doen! Na een intensieve schoonmaakbeurt zijn de keepershandschoenen natuurlijk erg nat. Daarom gaan we ze drogen. Lees het drogen in de volgende stap.

3. Hoe droog ik mijn keepershandschoenen?

Een grondige schoonmaakbeurt maakt de foamlaag goed schoon, maar ook erg nat. Zou je nu gaan keepen dan valt de grip gewoonweg tegen. Als we ten tonele moeten verschijnen, dan willen we natuurlijk die gemakkelijke vangbal niet door onze handen laten glippen. Om deze reden gaan we de keepershandschoenen drogen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Sommigen hangen ze aan een waslijn, anderen steken ze bovenop een kledinghanger in de kleedkamer en weer anderen drogen ze in een handdoek. Zelf hebben we voor de laatste methode gekozen. Is dit het beste? Nee niet per definitie het beste, maar het gaat erom dat je ze droogt en wij gebruiken deze methode. Wel erg belangrijk om te weten is dat je jouw handschoenen NOOIT droogt op een kachel of ander verwarmingselement. Deze manier van drogen is erg ongecontroleerd en zorgt ervoor dat de foamlaag indroogt. Doordat een foamlaag indroogt, is de kans op scheuren heel groot. Na een nachtje zijn jouw handschoenen wel gedroogd.

Maak de keepershandschoenen licht vochtig voor gebruik

4. Hoe bewaar ik mijn keepershandschoenen?

Na het drogen zijn de handschoenen klaar om gebruikt te worden, maar soms gebruik je ze niet gelijk en wil je ze eerst even bewaren tot je volgende training of de volgende wedstrijd. De reden dat wij de keeperhandschoenen in een handdoek drogen, is omdat wij de keepershandschoenen ook bewaren in een handdoek en op die manier dit mooi kunnen combineren! Wil je de handschoenen een langere periode bewaren? Maak ze dan eens per week vochtig om indrogen te voorkomen.

5. Wat te doen voordat ik mijn handschoenen ga gebruiken?

Voor gebruik maak je jouw keepershandschoenen licht vochtig. Het is maar net wat jij zelf prettig en plezierig vindt. Zorg er in ieder geval voor dat je handschoenen niet te droog zijn. Een te droge handschoen scheurt sneller en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Stappenplan keepershandschoenen klaarmaken voor eerste gebruik

In dit artikel hebben wij stapsgewijs beschreven hoe jij het beste je keepershandschoenen kunt prepareren voor het eerste gebruik. Nog even alles opgesomd in een handig stappenplan:

Stap 1: verwijder verpakkingsmaterialen
Stap 2: uitknijpen van het foam met lauwwarm water
Stap 3: keepershandschoenen drogen
Stap 4: keepershandschoenen bewaren
Stap 5: licht vochtig maken voor gebruik.

Op naar jouw cleansheet!

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog een vraag of wil je ons advies? Neem gerust contact met ons op via info@keepable.nl of stuur ons een bericht via de Live chat, zodat wij jouw kunnen helpen bij het klaarmaken van jouw keepershandschoenen voor het eerste gebruik!


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok