Swipe to the left

Keepershandschoenen klaarmaken voor de eerste training

Keepershandschoenen klaarmaken voor de eerste training
Geen reactie

Geschatte leestijd 2 minuten

In onze blog van een tijdje geleden beschreven we al hoe bewaar ik mijn keepershandschoenen in de zomer. Aan het eind van het vorige seizoen heb je wellicht nog net nieuwe keepershandschoenen gekocht om toch goed voor de dag te komen tijdens de nacompetitie. Om de keepershandschoenen na een langere periode van bewaren weer klaar te maken voor de training is enige voorbereiding vereist.

Wat moet je doen indien je nog een paar keepershandschoenen hebt liggen?

Als jij jouw keepershandschoenen een periode niet hebt gebruikt, heb jij er natuurlijk voor gezorgd dat de foam licht vochtig is gebleven. Om de handschoenen klaar te maken voor de eerste training is het aan te raden om de avond voor de eerste training de keepershandschoenen even een keer grondig uit te spoelen. Daarna laat je de keepershandschoenen op een handdoek drogen en de volgende dag zijn ze tiptop in orde om gebruikt te gaan worden voor de eerste training.

Wat moet je doen bij een nieuw paar keepershandschoenen?

Mocht je geen paar meer hebben liggen van het voorgaande seizoen, dan is het natuurlijk van belang om de nieuw aangeschafte keepershandschoenen klaar te maken voor het eerste gebruik. Hoe je dat doet hebben wij in een handig filmpje verwerkt. Even kort opgesomd de stappen op een rijtje:

1. Allereerst zitten de keeperhandschoenen vaak in een plastic tasje. Hier haal je ze natuurlijk uit en dat plastic gooi je gemakshalve weg.
2. Een aantal modellen van ons komen met een plastic laag over de palm heen. Deze dient allereerst te verwijderd worden voordat je kunt beginnen aan het uitspoelen.
3. Spoel de vingers van de handschoenen één voor één uit en leg de keepershandschoenen te drogen op een handdoek voor een nachtje.

Check het filmpje keepershandschoenen klaarmaken voor eerste gebruik hier!

Vaak zijn de keepershandschoenen erg droog indien ze zijn gedroogd op een handdoek. Maak ze licht vochtig voor gebruik en jij bent klaar voor de eerste training!


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok