Swipe to the left

Keepen met een keepershelm?

Keepen met een keepershelm?
Geen reactie

Geschatte leestijd: 4 minuten

Keepersuitrusting: waarom moet ik een keepershelm dragen?

Keepersuitrusting: zijn er dan alleen maar voordelen aan een keepershelm?

Keepersuitrusting: ik ben overtuigd en wil een helm, waar moet ik rekening mee houden?

Keepersuitrusting: waarom moet ik een keepershelm dragen?

Daar kunnen we vrij kort over zijn. Je hoeft geen keepershelm te dragen. Er is nog geen enkele voetbalcompetitie in de wereld waar het dragen van een helm verplicht is. Toch zijn er wel zeker een aantal redenen te noemen waarom het dragen van keepershelm je zou kunnen helpen als keeper. In andere sporten waarbij er een risico is op blessures aan het hoofd is het al jaren heel normaal dat er gebruik gemaakt wordt van bescherming. Denk maar eens aan sporten als hockey en wielrennen. In het wielrennen werd vroeger ook geen gebruik gemaakt van bescherming voor het hoofd. Tegenwoordig kun je de helmen niet meer van wielrenners wegdenken. En terecht. Een val van een wielrenfiets terwijl je meer dan 60 kilometer per uur gaat, kan hard aankomen.

Veiligheid

Eigenlijk is het voor keepers niet veel anders. Er zijn veel momenten in een wedstrijd waarin je risico loopt om een blessure aan het hoofd te krijgen. Gelukkig zijn er meer momenten dat het net goed gaat dan momenten dat het echt fout gaat, maar het kan natuurlijk goed mis gaan. Wat als die aanvaller zijn been niet optrekt of die spits niet dat sprongetje maakt om jou te ontwijken als jij voor ze duikt om de bal van hun voeten te plukken? Je bent als keeper erg kwetsbaar op het moment dat je op de grond ligt. Als je dit in je achterhoofd houdt zou een keepershelm uitkomst kunnen bieden. Je bent dan altijd beschermd aan je hoofd.

Zelfvertrouwen

Naast het feit dat het voor je veiligheid slim kan zijn om een keepershelm te dragen, kan het ook bijdragen aan je zelfverzekerdheid als keeper. Tijdens een wedstrijd zijn er veel momenten dat je naar de grond duikt om je voor de voeten van je tegenstander te gooien. Dit gaat bijna altijd goed, maar als je hierover gaat nadenken in het veld durf je misschien de volgende keer minder hard naar de grond te gaan. Met een keepershelm heb je hier geen last van. Je bent namelijk goed beschermd aan je hoofd en hoeft je minder druk te maken om eventuele blessures. Al wil het dragen van een keepershelm natuurlijk niet zeggen dat je helemaal geen blessure kan krijgen aan je hoofd. Toch kan het een psychologisch voordeel zijn waardoor jij je zekerder voelt onder de lat.

Keepersuitrusting: zijn er dan alleen maar voordelen aan een keepershelm?

Dat ligt er helemaal aan wat je zelf belangrijk vind als keeper. Uitstraling wordt vaak genoemd als één van de belangrijkste eigenschappen van een keeper. De meningen zijn verdeeld over het dragen van een keepershelm. Sommigen zeggen: het ziet er wat raar uit en je kunt ongetwijfeld wat scheve blikken krijgen van je teamgenoten of van je tegenstanders. Dit ervaarde ook Joris van Meel, die een paar maanden de keepershelm heeft getest en daarover een blog schreef. Opmerkingen als ‘er zit iets op je hoofd’ verraden dat niet iedereen een positief beeld heeft van de keepershelm. Anderen vinden de keepershelm wel mooi. Uiteindelijk is de uiterlijke vertoning van de keepershelm niet het belangrijkste doel van een keepershelm. De helm moet zorgen voor veiligheid en is niet gemaakt om jou er als keeper mooier uit te laten zien. Misschien dat er in de toekomst meer helmen op de markt komen bijvoorbeeld het logo van je club, zodat je meer uitstraling hebt onder de lat!

Keepersuitrusting: ik ben overtuigd en wil een helm, waar moet ik rekening mee houden?

Bij het kopen van een keepershelm is het vooral belangrijk dat de maat goed is. Je kunt je voorstellen dat het dragen van een helm die te klein is niet echt prettig is tijdens de wedstrijd. Een knellende helm zorgt ervoor dat je bloeddoorstroom beperkt wordt en daardoor kun je last krijgen van hoofdpijn. Andersom is het natuurlijk ook niet fijn als je helm te groot is. We hoeven denk ik niet uit te leggen waarom. Laat je dus goed informeren als je van plan bent om een helm aan te schaffen en zorg ervoor dat je een helm kiest die de afmetingen van je hoofd heeft.

Er zijn tegenwoordig verschillende helmen voor jong en oud. Elke helm heeft weer andere eigenschappen. De helmen zijn beschikbaar in verschillende winkels en ook in webshops. Als je een helm gaat kopen in een webshop laat je dan goed informeren zodat je de voor jou geschikte helm koopt!

We hopen dat jullie met dit artikel wat wijzer zijn geworden over de keepershelm en wij zijn ook wel benieuwd: “Wat vinden jullie van de keepershelm”? Laat het ons weten met een reactie!


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok