Swipe to the left

Hoe meet ik mijn maat keepershandschoenen?

Hoe meet ik mijn maat keepershandschoenen?
Geen reactie

Geschatte leestijd: 4 minuten

Erg belangrijk voor een optimaal draagcomfort van de keepershandschoenen is de pasvorm. Als je naar een winkel gaat, kun je direct verschillende keepershandschoenen passen. Online is dat lastiger, want je kunt het product niet voor die tijd passen. Daarom hebben wij een handig filmpje gemaakt waarbij we uitleggen hoe jij goed de maat kunt inschatten om jou beter te helpen bij het vinden van de juiste maat.

In dit artikel doorlopen we de volgende stappenvolgende handelingen:

Pak een meetlint om jouw maat te kunnen bepalen (stap 1)
Meten van de handen (stap 2)
Opzoeken van het meetresultaat in de maattabel (stap 3)
Zoeken naar de juiste maat keepershandschoenen in de webshop (stap 4)

1. Pak een meetlint om jouw maat te kunnen bepalen

De allereerste stap bij het vinden van de juiste maat handschoenen is het zoeken van de juiste meetinstrument. Wij hebben een meetlint gebruikt en dat is erg praktisch. Het meetlint is flexibel en kan daardoor goed gebruikt worden bij het meten.

2. Meten van de handen

Hoe meet ik mijn handpalm?

De tweede stap is het daadwerkelijk meten van de handpalm. Zoals te zien in het plaatje meet je het breedste deel van de handpalm (zonder de duim). Je meet enkel de handpalm en slaat het meetlint NIET om de handpalm heen. Check het filmpje om te zien welk deel je meet. In principe is hoe strakker je meet, hoe strakker de keepershandschoen valt. Echter zorgt een te strakke handschoen er voor dat er spanning op de naden komt te staan. Dit kan de handschoen doen openscheuren, omdat de maat gewoonweg te klein is. Dat wil je natuurlijk niet, dus meet niet te krap! Heb je eenmaal de juiste maat bepaalt, ga dan door naar de volgende stap.

3. Opzoeken meetresultaat in de maattabel

Nu je een meetresultaat hebt, zoek je deze op in de maattabel. De omtrek in centimeters is de maximale omtrek waarbij de handschoen nog lekker en comfortabel zit. Stel je meet 9,0 centimeter. Kies dan voor een maat 9. Ons advies is om naar boven af te ronden. Te klein zit niet lekker, kan zorgen voor snellere scheuren in de keepershandschoenen en dat willen we natuurlijk niet! Samen met het meetresultaat, zorgt dat ervoor dat je de juiste maat keepershandschoenen in huis haalt.

Maat Omtrek in CM
5 6,7
6 7,3
7 7,9
8 8,5
9 9,2
10 9,7
11 10,3


4. Zoeken naar de juiste maat keepershandschoenen in de webshop

Na het meten van de handpalm en het opzoeken van het juiste resultaat in de maattabel ben je eindelijk klaar voor laatste en natuurlijk leukste stap: uitzoeken van keepershandschoenen! Op onze website vind je de keepershandschoenen hier. Het is daar mogelijk om handschoenen te filteren op maat. Nu jij je maat weet, kun je dus prima dit filter aanzetten, zodat je gelijk een overzicht hebt welke keepershandschoenen in jouw maat er zijn.

Verder is het ook nog goed om rekening te houden met de pasvorm van ieder model afzonderlijk. Keepershandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen hoe ze zijn gesneden. (bijvoorbeeld het verschil tussen een rollfinger model en een model met negatief naad) Hoe een handschoen is gesneden, is van invloed op de maatvoering. Wij leggen het zelf altijd uit aan de hand van het volgende voorbeeld: je hebt een skinny jeans en een skatersbroek. Het kan beide maat 34 zijn, maar voelt toch heel anders aan. Nu is het contrast met de maatvoering van keepershandschoenen niet zo groot als we zojuist schetsten, maar toch kan er wel degelijk verschil zitten tussen modellen. Bij onze producten proberen we jullie daarom een inschatting te geven hoe het model valt.

Stappenplan welke maat keepershandschoenen heb ik?

In dit artikel hebben wij stapsgewijs beschreven hoe jij het beste de maat voor je keepershandschoenen kunt bepalen bij het online kopen van keepershandschoenen. Nog even alles op een rijtje:

Stap 1: Pak een meetlint om de maat te kunnen meten.
Stap 2: Meet de handpalm
Stap 3: Opzoeken meetresultaat in de maattabel
Stap 4: Zoek de juiste maat keepershandschoenen in de webshop

Op naar jouw cleansheet!

Heb je naar aanleiding van dit artikel toch nog een vraag over de maatvoering of kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op via info@keepable.nl of stuur ons een bericht via de Live chat, zodat wij jouw kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste maat keepershandschoenen.

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok