Swipe to the left

De zoektocht naar de lelijkste keepersshirts van de wereld

De zoektocht naar de lelijkste keepersshirts van de wereld
Geen reactie

Sinds de start van de eerste voetbalclubs aan het eind van de 19e eeuw is begonnen met het samenstellen van een uniek tenue. Elke club heeft daarin zelf de keuze en is vrij in de keuze voor de kleur en pasvorm van het tenue. Als eenmaal de keuze is gemaakt voor de kleuren van een voetbaloutfit kan hier bijna niet meer van worden afgeweken. Kleine accenten worden jaarlijks wel aangepast, zodat een voetbalclub inkomsten kan krijgen uit de verkoop van het nieuwe shirt. Bij het uittenue is dit anders. Het uittenue moet afwijken van de kleuren van het thuistenue en daardoor kan een ontwerper naar hartenlust experimenteren met dit tenue. Dat sommige ontwerpers iets te diep in het glaasje hebben gekeken bij het ontwerpen van een keepersshirt laten we in dit artikel zien: de zoektocht naar de lelijkste keepersshirts van de wereld!


http://www.giornalettismo.com/wp-content/uploads/2013/05/calcio-divise-brutte-10.jpg

1. David Seaman (Engeland) EK 1996

Woorden zijn overbodig, maar laten we er toch maar een paar aan vuil maken. Dit shirt werd gedragen door David Seaman tijdens het EK van 1996 in Engeland. En laten we eerlijk zijn, het ziet er niet uit. Het lijkt alsof Seaman bovenop alle teletubbies is gevallen, waarna deze bloederige bende op zijn shirt terecht is gekomen. Eigenlijk zijn we blij dat Engeland de finale niet heeft gehaald tijdens dit EK, want dit shirt doet gewoon pijn aan je ogen.


http://www.whoateallthepies.tv/kits/28903/the-15-most-garish-world-cup-kits.html

2. Jorge Campos

Deze man zijn we in eerder artikel al tegengekomen. Zijn naam is Jorge Campos en toen Jorge nog in een doel stond ontwierp hij zijn eigen shirts. Tegenwoordig heeft Jorge een eigen broodjeswinkel en we hopen voor hem dat hij daar meer gevoel voor heeft dan voor het ontwerpen van keepersshirts.


http://90sgoaliekits.tumblr.com/

3. Keepersshirt Estland 1996

In 1996 draaiden de ontwerpers van lelijke voetbalshirts waarschijnlijk overuren, want naast David Seaman was de keeper van Estland te bewonderen in dit prachtige shirt. Dit shirt werd gedragen tijdens de legendarische “One team in Talinn” wedstrijd, een WK kwalificatiewedstrijd tegen Schotland die na 3 seconden werd afgelast. De wedstrijd stond aanvankelijk gepland om 18.45 in de avond, maar Schotland protesteerde hiertegen omdat er in het stadion te weinig licht zou zijn. De FIFA ging hierin mee en verplaatste de wedstrijd naar 15.00 op diezelfde dag. De Estse voetbalbond was hier weer boos over, want door de verplaatsing liep de voetbalbond behoorlijk wat tv inkomsten mis en besloot daarom de beslissing niet te accepteren. Om 15.00 stond er maar 1 ploeg op het veld en dat was Schotland. De Schotse fans begonnen daarom te zingen “One team in Talinn, there’s only one team in Talinn”. Estland kwam om 18.45 opdagen en de wedstrijd werd een jaar later alsnog gespeeld.


Img.lady.ru

4. Pablo Aurrecochea

Deze Uruguayaanse keeper van Atalanta kijkt nogal vaak naar cartoons en heeft daarom zijn vrouw een aantal shirts laten ontwerpen met zijn favoriete personages. Pablo is al te zien in shirts van Mickey Mouse, Batman, Superman en Spongebob Squarepants. Volgens Pablo blijken mensen het leuk te vinden en het geeft hem zelf een goed gevoel. Juist Pablo!

http://www.footyheadlines.com/2016/05/cd-palencia-anatomy-kit.html

CD Palencia

In de lagere regionen van het Spaanse professionele voetbal heeft de club CD Palencia een tijd terug dit tenue gelanceerd. In die tijd was het bijna een wedstrijd om het lelijkste tenue te ontwerpen. Shirts met octopussen, bier, ham en zelfs broccoli: het kon allemaal niet gek genoeg! Wat ons betreft is de ontwerper van dit shirt de onbetwiste winnaar van de wedstrijd lelijkste keepersshirts.

Dit waren wat ons betreft een aantal van de lelijkste shirts voor doelverdedigers die er op de wereld ooit zijn gedragen. Heb je zelf nog een mooie suggestie voor een heel lelijk shirt? Laat het ons weten in reactie!


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok