Swipe to the left

De do's en dont's bij het uittrekken van keepershandschoenen

De do's en dont's bij het uittrekken van keepershandschoenen
Geen reactie

Geschatte leestijd: 2 minuten

We krijgen veel vragen en zien heel vaak hoe de keepers hun belangrijkste gereedschap uittrekken. En dat gebeurt nogal eens. Ga maar na. Na de warming up moet je je wedstrijd klaar maken en gaan uiteraard de keepershandschoenen uit om dat te doen. In de rust wil je natuurlijk genieten van een bakkie thee en trek je wederom de keepershandschoenen even uit. Na de wedstrijd berg jij natuurlijk jou keepershandschoenen weer veilig op voor de volgende keer en gaan de wanten ook uit. Zo zijn er nogal wat keren dat de keepershandschoenen aan- en uitgetrokken worden. In dit artikel bespreken wij de do’s en dont’s bij het uittrekken van keepershandschoenen.

De volgende stappen komen aan bod:

1. Losmaken van de bandage

2. Uittrekken van de keepershandschoenen

3. Stappenplan uittrekken keepershandschoenen

1. Losmaken van de bandage

Voordat er overgegaan kan worden tot het uittrekken van de keepershandschoenen moet je natuurlijk eerst de bandage losmaken en dat is dan ook de eerste stap om te doen. Zo hebben de RG keepershandschoenen bijvoorbeeld een speciale rubber tab waardoor je de slijtage aan de keepershandschoenen voorkomt.

2. Uittrekken van de keepershandschoenen

Nu kom je dan toe aan het daadwerkelijk uittrekken van de keepershandschoenen. De ideale manier om de handschoenen uit te trekken is door de handpalm op de borst te drukken of onder de oksel te houden. Vervolgens geef je druk met je andere hand of met je arm afhankelijk welke methode je gebruikt om dan rustig de hand uit de handschoen te trekken.

In de praktijk ziet dat er als volgt uit

Borst methodeOksel methode


Waarom dienen de keepershandschoenen op deze manier uitgetrokken te worden?

Op deze manier voorkom je dat je gaat trekken aan iedere vingertop van de handschoen. Bij het trekken aan de vingertoppen komt er zoveel kracht op dat specifieke deel van de handschoen en dat wil je juist voorkomen! In de praktijk zien we dat mensen toch vaak aan iedere vinger afzonderlijk trekken en op die manier is er een grotere kans op het inscheuren van de foam.

Stappenplan uittrekken keepershandschoenen

Nog even voor jullie opgesomd

Stap 1: maak de bandage los

Stap 2: plaats de handpalm op de borst of onder de oksel

Stap 3: trek de handschoen rustig uit

We hopen jullie weer een handige tip te hebben gegeven voor een stukje verzorging en behoud van jullie keepershandschoenen. Laat in een reactie weten of jullie de keepershandschoenen ook op deze manier uittrekken?

Heb je nog vragen, stuur ons dan een bericht op info@keepable.nl.

Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Producten
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok