Swipe to the left

3 vragen aan keeperstrainer Richard Moes van FC Emmen

3 vragen aan keeperstrainer Richard Moes van FC Emmen
1 comment

Geschatte leestijd: 3 minuten

In dit interview zijn de drie vragen te lezen die wij stelden aan Richard Moes. In achtereenvolgende volgorde lees je de volgende vragen:

1. Zijn er keeperstalenten in het Noorden van Nederland?
2. Wat moet je doen om profkeeper te worden?
3. Komt er dit jaar ook weer een keepersdag bij FC Emmen?

1. Zijn er keeperstalenten in het Noorden van Nederland?

“Noord-Nederland kent veel talent en zeker ook op keepersgebied. We hebben bij FC Emmen scouts rondlopen die talent signaleren om te bekijken of zij kunnen instromen in de jeugdopleiding van FC Emmen. Ik ben hoofdtrainer van de keepers bij de eerste selectie van FC Emmen en vanuit dit scoutnetwerk en de keeperstrainers bij de jeugd krijg ik altijd te horen dat er veel talenten rondlopen op de velden. Om in aanmerking te komen voor een plek in de jeugdopleiding bij FC Emmen hanteren we een straal van 60 km om Emmen heen. Daar liggen een aantal redenen aan ten grondslag: reizen, thuissituatie en prestaties op school. Daarnaast zijn er ook vele talenten die wekelijks trainen bij de Riny van Vilsteren keepersschool.. Onze jeugdtrainers verzorgen hier de trainingen om keepers beter te maken.”

2. Wat moet je doen om profkeeper te worden?

Profkeeper word je natuurlijk niet van de een op andere dag, maar is een ongoing proces. Er zijn natuurlijk wel aandachtspunten die je kunnen helpen om dat doel te bereiken. Een eerste punt is dat je er echt voor moet leven. Daarmee bedoel ik dat je gezond moet eten, voldoende moet slapen en natuurlijk hard moet trainen. Vergeet ook niet om naast het voetbal je studie af te maken. Op die manier heb je altijd een basis om op terug te vallen. Naast het leven voor het voetbal, is ook minstens zo belangrijk om je sociale leven te onderhouden. Je hebt je vriendjes, vriendinnetjes, ouders en familie die allemaal heel belangrijk voor je zijn. Er zullen altijd moment in je carrière zijn dat het sportief gezien wat minder gaat of zelfs tegenvalt. Juist op die momenten is het zo belangrijk om te kunnen terugvallen op de mensen die dan voor je klaar staan. Een ander belangrijk punt is om altijd netjes en correct te zijn naar anderen. Als laatste punt vind ik dat je het hoogst haalbare moet nastreven. Ieder moment dat jij bezig bent om te werken aan jouw einddoel, moet je daar dan ook voor de volle 110% voor gaan. Sta open voor kritiek en luister naar datgene wat je ouders en trainer je te zeggen hebben!”

3. Komt er dit jaar ook weer een keepersdag bij FC Emmen?

Ik kan er inhoudelijk nog niet al te veel over zeggen, maar ik wil alvast wel verklappen dat we nu alweer druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de FC Emmen keepersdag 2016. De laatste jaren organiseren we dit schitterende evenement in ons stadion de JENS Vesting en ook dit jaar gaat het evenement plaatsvinden. Net zoals voorgaande jaren zijn er profkeepers aanwezig uit het betaalde voetbal. Onze eerste doelman Dennis Telgenkamp is aanwezig die onder meer uitkwam voor Heracles Almelo en SC Cambuur. Marko Meerits is ook aanwezig. Hij speelde onder andere voor FC Flora Tallinn (Estland), Vitesse en is international voor zijn land Estland. Daarnaast zal ook Eser Elmali aanwezig zijn. Hij heeft de jeugdopleiding bij PEC Zwolle doorlopen. De komende periode zullen wij bezig gaan met de invulling van alweer de zevende FC Emmen keepersdag. Binnenkort volgt er meer informatie over de keepersdag op de website van onze partner Keepable. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven via www.keepable.nl”

Ik hoop jullie allemaal te zien op de FC Emmen Keepersdag dit jaar!

C.V. Richard Moes


Richard Moes keepershandschoenen RG Snaga

Personalia

Volledige naam: Richard Moes
Geb. datum: 07-11-1970
Geboorteplaats: Emmen

Gespeeld voor

FC Emmen
FC Groningen
SC Erica
SVBO
WKE

Erelijst

Bekerfinalist
FC Groningen 1988-1989
<17 KNVB


Vind je dit een tof artikel? Deel het met anderen!

Geplaatst in: Interview
Tinus van Klinken 25 februari 2016 at 11:33
Ik mis de club waar hij ook nog voor heeft gespeeld. Namelijk vv Weerdinge. Ik vergeet nooit meer die uittrap van hem na een achterbal. Schoot hem zelf boven in de kruising van zijn eigen doel! Resultaat? Geen doelpunt want de bal was niet buiten het zestien metergebied geweest. Maar wel een hilarisch moment.
* invullen verplicht
Inschrijven Nieuwsbrief Blog Keepable


web-monitoring-ok