Swipe to the left

Wat zijn de beste voetbalschoenen voor een keeper?

3 comments

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Met het enorme aanbod aan voetbalschoenen kan het lastig zijn om het juiste paar te kiezen. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een paar voetbalschoenen? In dit artikel vertellen wij je welke schoen het beste past bij jou als keeper!

Hoe wordt het foam van keepershandschoenen gemaakt?

Geen reactie

De eerste gedachte bij het woord rubber, gaat waarschijnlijk uit naar de autoband. Latex is rubber en rubber is latex. Wekelijks of misschien dagelijks dragen keepers handschoenen en het belangrijkste onderdeel van een keepershandschoen is gemaakt van jawel: latex. Al die ballen die tijdens trainingen en wedstrijden worden gevangen met behulp van dit materiaal. Wij waren erg benieuwd naar het verhaal achter dit product en besloten dat voor jou te onderzoeken.


Is een keepersbroek wel nuttig?

Geen reactie

Als keeper heb je ongetwijfeld één of meerdere keepersbroeken met bescherming in je kast liggen. Volgens Dr. Kai-Uwe Schmitt van de Universiteit van Zurich kun je deze net zo goed niet dragen. Met een gewone keepersbroek heb je volgens hem net zoveel kans op een blessure als met een keepersbroek met bescherming. Heeft hij gelijk? Lees het in dit artikel!

5 redenen waarom je keeper moet worden

Geen reactie

“Waarom ben jij eigenlijk keeper geworden” is een veel gestelde vraag als jij onbekenden net hebt verteld dat je onder de lat staat bij de plaatselijke voetbalvereniging. Voor iedereen zal het antwoord op deze vraag anders zijn. De één is keeper geworden omdat het voetballen toch niet echt wou lukken, de ander heeft het keepersvak met de paplepel ingegoten gekregen van vaders en weer een ander wil graag de nieuwe Manuel Neuer worden. De volgende keer dat iemand je deze vraag stelt kun je antwoorden met deze vijf redenen aangeven waarom je keeper moet worden!

Het A-type keeper: voorkomen is beter dan genezen

Geen reactie

Paolo Maldini, een van de beste verdedigers aller tijden, zei ooit in zijn tijd bij AC Milan: “Als ik een tackle maak, ben ik eigenlijk bezig mijn eigen fout te herstellen”. Hij stond dan in eerste instantie al niet goed opgesteld, zo vond hij. Dat herstelde hij vervolgens met een tackle. Als een verdediger twee meter naar achteren stapt om de diepte eruit te halen, of zijn lichaam goed gebruikt, dan valt dat de gemiddelde voetbalkijker amper op. Maakt hij een vliegende tackle, dan staat het publiek op de banken.

Hoe train ik mijn reactiesnelheid?

Geen reactie
De reactiesnelheid van een mens. Op bepaalde momenten in wedstrijden of het dagelijks leven van cruciaal belang. Neem bijvoorbeeld de doelman in voetbal. Het zijn de slotseconden van de wedstrijd en er volgt nog een corner. Een bal van dichtbij hard ingekopt en ja! De keeper pakt hem! Naast de voetballerij is de reactiesnelheid ook in vele andere sporten en banen een erg belangrijke factor. Is reactiesnelheid te trainen?

De zoektocht naar de lelijkste keepersshirts van de wereld

Geen reactie

Je hebt zelf vast wel eens een shirt gezien waarvan je dacht: daar zou ik echt nooit in willen voetballen. Over de hele wereld zijn er meer clubs die in, laten we het zacht uitdrukken, 'excentrieke' shirts spelen. In dit artikel zijn we voor jullie op zoek gegaan naar de verhalen achter 5 van deze bijzondere keepersshirts in de wereld.

Wat is de beste pasvorm voor keepershandschoenen?

Geen reactie

Al surfend over het internet ben jij op zoek naar een nieuw paar keepershandschoenen, maar tegenwoordig is het aanbod zo groot en divers dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is nu precies wat en welke keepershandschoenen moet ik kiezen? In belangrijke mate bepaalt een pasvorm de uitstraling en het meest belangrijke: het draagcomfort voor jou als keeper. Het maken van een goede keus is dus van essentieel belang. Wat is dan de beste pasvorm die je kunt kiezen? Lees hier alles over de voor- en nadelen van alle typen pasvormen.

Het dogma van de korte hoek

2 comments

‘De korte hoek is voor de keeper’: het is een ongeschreven wet in het voetbal. Vliegt de bal er in de korte hoek in, dan wordt hem traditioneel de huid vol gescholden door de trainers, zijn medespelers en de vijfde colonne langs de lijn. Maar is dat ook terecht? Is de doelman in eerste instantie vooral verantwoordelijk voor het beschermen van de korte hoek?

Hoe bespaar je geld op keeperskleding?

Geen reactie

Eindelijk is het zover. Het nieuwe voetbalseizoen gaat weer beginnen! Elke zaterdag of zondag een wedstrijd en één of meerdere keren trainen per week: genieten. Voor de trainingen en de wedstrijden wil jij natuurlijk de beste keeperskleding hebben. Het liefst ook nog zo goedkoop mogelijk. Daarom geven we jullie in dit artikel een aantal tips om geld te besparen op de aanschaf van je keeperskleding!

Penalty's stoppen: een kwaliteit of puur geluk?

Geen reactie

Elke keeper krijgt er wel eens één tegen: een penalty. Hoe zorg je er nu voor dat je de grootste kans hebt om een penalty tegen te houden? In dit artikel vertellen wij jullie hier meer over en hopen we te voorkomen dat je in de toekomst de nieuwe Jasper Cillessen wordt!

Keepershandschoenen klaarmaken voor de eerste training

Geen reactie

Terug van vakantie en de start van het nieuwe voetbalseizoen komt steeds dichterbij. Sommigen zijn al gestart met trainen en anderen beginnen binnenkort met trainen. De nieuwe collecties keepershandschoenen zijn inmiddels ook gelanceerd, dus de snoepwinkels voor keepers zijn weer geopend! Vandaag beschrijven wij hoe jij het materiaal optimaal voorbereid op de seizoenstart!

Wat je moet weten over voetbal op de Olympische Spelen

Geen reactie

Sinds jaar en dag maakt voetbal deel uit van de Olympische Zomerspelen. Grote sterren als Lionel Messi en Angel Di Maria zijn door dit toernooi bekend geworden. Maar wat weet jij eigenlijk over het voetbal op de Olympische Zomerspelen? In dit artikel vertellen wij jullie hier meer over!

Wat is de beste voorbereiding voor het nieuwe seizoen?

Geen reactie

De temperaturen in binnen- en buitenland stijgen weer tot ongekende hoogtes. Heerlijk die zomerperiode: biertje, BBQ en heerlijk genieten van het prachtige weer. Even lekker niet aan voetbal denken en optimaal ontspannen. Toch staat het begin van het nieuwe voetbalseizoen voor de deur en de betaald voetbalclubs zijn inmiddels alweer een paar weken bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoe zorg jij er nou voor dat je fit aan het nieuwe voetbalseizoen begint? In dit artikel geven we jullie een aantal tips om zo fit mogelijk op de eerste training te verschijnen!

De do's en dont's bij het uittrekken van keepershandschoenen

Geen reactie

De scheidsrechter fluit voor het rustsignaal. Je hebt wederom talloze mooie reddingen verricht en snelt je snel naar de kleedkamer. Eenmaal aangekomen wil je snel jou keepershandschoenen uittrekken. Je trekt aan de een vinger en PATS… De foam scheurt. Had je dit niet wat beter kunnen aanpakken? Vandaag schrijven wij meer over dé manier om keepershandschoenen uit te trekken.

Keepershandschoenen schoonmaken: hoe doe ik dat?

Geen reactie

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken en de wedstrijd is ten einde gekomen. Je zoekt je collega keeper op en complementeert hem voor zijn optreden. Je schudt nog wat meer handjes en tot slot bedank je de scheidsrechter voordat je je naar de kleedkamer begeeft. Eenmaal daar aangekomen plof je neer op de bank en geniet je nog even na van je eigen optreden vandaag. In je ooghoek ligt je belangrijkste gereedschap die je wekelijks weer de grip en het zelfvertrouwen geven om alle ballen te klemmen. Na de wedstrijd zijn ze erg vies, maar hoe maak je je keepershandschoenen nou op een juiste manier schoon?

Wat kun je doen tegen slijtage van keepershandschoenen?

Geen reactie

Keepershandschoenen en slijtage is altijd een dingetje bij keepers. Afgelopen week net je nieuwe keepershandschoenen besteld voor het nieuwe seizoen. Al hoe mooi ze zijn als ze net uit de verpakking komen, weet je uit eigen ervaring dat dit na verloop van tijd minder wordt. Jij vraagt je nu af wat kan ik dit seizoen doen tegen die slijtage van mijn keepershandschoenen? In dit artikel vertellen wij jou er meer over.

De meest opvallende (keepers)momenten van het UEFA Euro 2016

Geen reactie

Op het EK 2016 is de knock-outfase begonnen. Tijd om even terug te kijken naar de meest opvallende momenten van de groepsfase. Van de nieuwe cultheld Will Grigg tot de excentrieke keeper van Hongarije, ze komen allemaal voorbij!

Waarom zijn keepers gek?

Geen reactie

Iedereen weet wel dat je een beetje gek moet zijn om keeper te worden. Want wie is er nou zo gek dat je met een paar dunne handschoentjes aan ballen probeert tegen te houden die met meer dan 100 kilometer per uur op je worden afgevuurd? Nou, keepers dus! Een keeper wordt daarom ook wel eens de einzelgänger van het elftal genoemd. Ze hebben een ander shirt aan dan de rest van de spelers, vieren hun doelpunten altijd alleen en zitten altijd in een hoekje in de kleedkamer. Toch ben je blij dat er iemand zo gek is dat hij er alles aan probeert te doen om een tegendoelpunt te voorkomen. Lukt dit niet? Dan is het altijd de schuld van de keeper. Hij kan een fantastische wedstrijd keepen, maar bij 1 fout is dat allemaal weer vergeten. Kortom, is de keeper een held of een gek? In dit artikel zetten we een aantal feiten voor jullie op een rijtje.

Wat elke keeper zou moeten weten over de KNVB spelregels

3 comments

Eerder schreven we dat we al een lange tijd gebruik maken van de voetbalspelregels die in 1848 op de universiteit van Cambridge zijn bedacht. Deze spelregels zijn in de loop van de jaren wel wat aangepast en veranderd. Voor keepers veranderen de spelregels ook voortdurend. Zo mocht vroeger een terugspeelbal van een veldspeler nog gewoon in de handen worden gepakt. Tegenwoordig kijk je wel uit om dit te doen, want je wilt natuurlijk niet degene zijn die een penalty weggeeft aan de tegenstander. Voor volgend voetbalseizoen voert de spelregelcommissie van de FIFA een aantal wijzigingen door, waarvan een aantal ook betrekking heeft op keepers. Daarom laten we jullie in dit artikel zien welke spelregels op jou als keeper van toepassing zijn en welke veranderingen je kan verwachten voor volgend seizoen.

De geschiedenis van keepershandschoenen

Geen reactie

Je komt ze vandaag de dag bijna niet meer tegen op het voetbalveld: keepers zonder keepershandschoenen. In de zaal is het nog wel gebruikelijk om zonder keepershandschoenen te keepen, maar op het veld zijn de handschoenen toch echt onmisbaar voor een keeper. Dit was vroeger wel anders. In de laatste 50 jaar is de ontwikkeling van de keepershandschoenen in een stroomversnelling geraakt. Je hebt nu de keuze uit verschillende modellen, met verschillende soorten ‘cuts’ en verschillende soorten foam. Vroeger moesten de keepers het doen met een paar tuinhandschoenen. In dit artikel nemen we je daarom mee in de geschiedenis van de keepershandschoenen en zie je hoe de handschoen van vroeger veranderd is ten opzichte van de handschoen van nu.

Hoe bewaar ik mijn keepershandschoenen in de zomer?

Geen reactie

De laatste competitiewedstrijd is geweest. Nog een aantal keren trainen op de club en dan op naar die welverdiende vakantie! Met je gedachten lig je al languit op het strand met een lekkere cocktail en als uitzicht een helderblauwe zee. Voor de laatste wedstrijden had je een paar weken geleden nog net een nieuw paar keepershandschoenen gekocht, want dat oude paar kon echt niet meer. Nu ga je zo een poosje niets doen, maar na de zomer wil je deze keepershandschoenen toch wel weer kunnen gebruiken. In dit artikel leggen wij je uit hoe jij het beste je keepershandschoenen kunt bewaren in de zomerperiode.

Wie is de beste keeper van de Eredivisie 2015-2016?

Geen reactie

Afgelopen weekend is de Nederlandse Eredivisie tot een bizarre ontknoping gekomen. Wat eigenlijk niet meer mis kon gaan voor het Ajax van Frank de Boer ging toch mis: Ajax speelde zelf de wedstrijd tegen De Graafschap gelijk en PSV maakte geen fout tegen het nog voor een Europese play-off plaats spelende PEC Zwolle. Het niet verwachte gelijkspel van Ajax heeft ervoor gezorgd dat PSV zich kampioen van de Eredivisie 2015/2016 mag noemen! Het enige wat nu nog rest zijn de play-offs voor de Europese tickets en de play-offs tegen degradatie. Tijd om de balans op te maken over het afgelopen seizoen. Welke keeper heeft het afgelopen seizoen de meeste indruk gemaakt in de Eredivisie en welke keeper kan beter een stapje terug doen? In dit artikel benoemen we de meest opvallende statistieken van de keepers over het afgelopen seizoen.

Hoe meet ik mijn maat keepershandschoenen?

Geen reactie

Bij het online zoeken naar keepershandschoenen, is het vaak lastig om te bepalen wat nu precies jou maat is. Hoe kies je nou de juiste keepershandschoenen die aanvoelen als een tweede huid? In dit artikel leggen wij je uit hoe jij het beste de maat keepershandschoenen kunt bepalen!

web-monitoring-ok